Voorleesavond project "taal en teken" in Bibliotheek Woerden

Gepubliceerd op: 23 mei 2022 23:27

Op woensdagavond 1 juni is er een voorleesavond van KUNSTaandenRijn - Woerden in Bibliotheek Woerden. Dit hoort bij de expositie die op 31 mei van start gaat. Geïllustreerde verhalen met het thema "Woerden wordt vervolgd".

Met het thema Woerden, wordt vervolgd! heeft KUNSTaandenRIJN een creatief project uitgevoerd voor Woerden 650 jaar stad. Dit werd mogelijk door een financiële bijdragen van Woerden 650.

Twaalf koppels van schrijvers en tekenaars maakten tussen oktober 2021 en april 2022 een geïllustreerd verhaal. Dat deden zij in een speciaal traject onder leiding van de professionele docenten Marijke Abbink (tekenen) en Winny van Rij (schrijven). Aan het eind van de cursus presenteerden de deelnemers hun resultaten aan elkaar. Op de foto hiernaast presenteren twee deelnemers, Baaike Brand en Robert Leander hun verhaal en tekening aan de andere deelnemers.

Het resultaat van het project bestaat uit prachtig geïllustreerde verhalen, met het thema Woerden, wordt vervolgd! Ben je benieuwd naar de verhalen en de tekeningen?

De tekeningen zijn in Bibliotheek Woerden te zien van dinsdag 31 mei tot en met zaterdag 9 juli, tijdens de openingstijden.

Op woensdagavond 1 juni 2022 is er een voorleesavond in de Bibliotheek, waarop ook de tekenaars een toelichting geven. De voorleesavond begint om 19.00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. Aanmelden is niet nodig. Het adres is Meulmansweg 27, Woerden.