Voorleesfeest in Bibliotheek Woerden

Gepubliceerd op: 16 juni 2022 12:41

We nodigen je graag uit voor een voorleesfeest op 27 juni in Bibliotheek Woerden met je kleintje(s) van 3 t/m 6 jaar.

Eén verhaal duizend tekeningen. Het motto van het kunstproject ‘De Woerdense Letterfabriek’.

De afgelopen twee maanden hebben kleuters van alle scholen in en om Woerden tekeningen gemaakt over het verhaal ‘Boer Boris’. Boer Boris heeft een boerderij met een tractor, akkers, koeien, schapen en kippen. Met zijn trekker en zijn dieren beleeft hij allemaal avonturen.

De kinderen kregen het verhaal voorgelezen. Daarna mochten ze een tekening maken over het verhaal. De een koos de tractor, de ander een koe of het weiland. En de kinderen die al een beetje de letters kennen, mochten er ook wat bij schrijven.
Een van de kleuters, die ontdekt dat er verschil is tussen tekenen en schrijven, zegt: "Dus schrijven is met letters en tekenen is dat je het ook echt kan zien".
 

Voorleesfeest op 27 juni in Bibliotheek Woerden

Er zijn prachtige kunstwerken ontstaan, met vrolijke kleuren, bijzondere dieren en hier en daar leuke letters erbij. Van alle duizend tekeningen is een mooie tentoonstelling gemaakt, die op maandag 27 juni feestelijk wordt geopend.
Evelien Pullens, dramadocent en theatermaker, komt de tentoonstelling feestelijk openen. Zij vertelt en speelt het verhaal van een boer en zijn bijzondere koe. Twee dieven willen de koe stelen, als dat maar goed komt!

Kom gezellig langs in de Bibliotheek, luister, speel en beleef het mee:

  • Maandag 27 juni, 15.30 uur
  • Voor alle kinderen van 3 t/m 6 jaar
  • Entree gratis
  • De Bibliotheek Woerden, Meulmansweg 27

De tentoonstelling is tot half juli te zien in Bibliotheek Woerden.