Nieuw maandelijks voorleesmoment in Woerden

Gepubliceerd op: 12 maart 2020 09:15

Update: Wegens sluiting van Bibliotheek Woerden door het Corona virus is het eerste voorleesmoment op woensdag 6 meil. Vanaf 1 april (nee, geen grap!), gaan we van start met een nieuw maandelijks voorleesmoment in Bibliotheek Woerden. Speciaal voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 4 tot 8 jaar oud.

Voorlezen blijft belangrijk

We kunnen niet genoeg het belang van voorlezen onderstrepen. Niet alleen voor kinderen die nog niet kunnen lezen, maar zeker ook voor kinderen die net beginnen te lezen of al goed zelf kunnen lezen. Het is goed voor de woordenschat, maar ook voor het concentratievermogen en het vergroten van empathisch vermogen. Kinderen die net leren lezen gaan aan de gang met boeken met eenvoudige verhalen, omdat het technisch leesbaar moet zijn. Het beleven van een voorgelezen verhaal vergroot dan het leesplezier en motiveert tot zelf goed willen lezen.

Maandelijks voorleesmoment in Bibliotheek Woerden

Elke eerste woensdag van de maand ben je welkom in Bibliotheek Woerden met je kinderen in de leeftijd van ongeveer 4 tot 8 jaar oud. De voorlezers zitten klaar van 15.30 tot 16.15 uur. Aanschuiven is gratis, aanmelden niet nodig.

Voorleesfilmpjes

Er zijn verschillende websites waar je met je Bibliotheekpas kunt inloggen en gratis gebruik kunt maken van het aanbod met voorleesfilmpjes. Over deze websites (en ook veel info over boeken) lees je op onze jeugd inspiratiepagina's (onder de knop Speciaal voor). Heeft je kind nog geen Bibliotheekpasje? Kom dan tijdens de service-uren naar de balie van een van onze vestigingen en schrijf je kind gelijk in. Kinderen kunnen ingeschreven worden vanaf de geboortedag (we hebben ook babyboekjes) en zijn tot hun achttiende jaar gratis lid van de Bibliotheek.