Vrijwilligers gezocht voor gastvrouw / gastheer in Oudewater en Kamerik

Gepubliceerd op: 3 oktober 2021 19:09

Vind je het leuk om ervaring op te doen in een afwisselende en uitdagende werkomgeving? Wil je graag je steentje bijdragen aan de maatschappij door mensen te helpen in de Bibliotheek? Laat het ons weten.

We zijn per direct op zoek naar een gastvrouw/gastheer

We zoeken naar vrijwillige collega's voor zowel Oudewater als Kamerik. Voor Oudewater zoeken we iemand voor de woensdag. Voor Kamerik voor de maandagmiddag en donderdagmiddag.

Je werkt in een team met andere vrijwilligers en vaste medewerkers. Hieronder lees je de algemene functie-omschrijving.

De functie

• Je ontvangt klanten en zorgt dat zij zich welkom voelen, zowel in de Bibliotheek zelf als via de telefoon. Bezoekers voelen zich bij jou gezien en gehoord.
  • Waar nodig maak je bezoekers wegwijs in de Bibliotheek. Je ondersteunt bij het gebruik van de zelfbedienings-apparatuur en maakt hen wegwijs in het gebruik van de digitale catalogus en Mijn Menu.
  • Je beantwoordt vragen rondom uitlenen en verwijst klanten door.
  • Daarnaast ruim je de ingeleverde materialen op, zorg je voor een aantrekkelijke presentatie van onze collectie en een plezierige sfeer in de Bibliotheek.

We zoeken

• Enthousiaste personen met een klantgerichte instelling.
  • Je bent minimaal een dagdeel per week beschikbaar, maar meer mag natuurlijk ook
  •  Je hebt affiniteit met mensen, culturen en media. Je krijgt energie van mensen helpen.
  •  Daarnaast zoeken we iemand die betrouwbaar, flexibel en leergierig is.

Tijdens je werkzaamheden is het van belang dat je de privacy van bezoekers respecteert. Ook is een goede beheersing van de Nederlandse taal belangrijk om onze bezoekers te ondersteunen.

We verwachten uiteraard niet dat je al meteen als een volleerde collega mee kunt draaien, maar bereidheid om te leren is essentieel.

Twijfel je of je bent wie we zoeken? Je mag altijd contact met ons opnemen om je twijfels te bespreken.

We bieden

• Een plezierige en inspirerende werkomgeving waar een leven lang leren, ontmoeting en informatie centraal staan
  • Een leuke en zelfstandige functie in een klein team
  • Scholing en begeleiding van een professionele Bibliotheekmedewerker
  • Een vrijwilligerscontract bij de Bibliotheek
  • Een gratis Bibliotheek abonnement

Enthousiast of wil je eerst meer informatie?

Neem voor Kamerik contact op met Maaike Polfliet via Maaike.Polfliet@bibliotheekhgh.nl.

Voor Oudewater kan je contact opnemen met Nadia Rad Merikhi via Nadia.Rad@bibliotheekhgh.nl.

We handhaven een gedragscode en vragen een VOG aan voor vrijwilligers