Wil je een nieuwe baan of een carrièreswitch: probeer te denken ‘outside the box’

Gepubliceerd op: 16 januari 2020 12:00

Een nieuwe baan vinden of een carrièreswitch vraagt soms om loslaten van oude patronen. Maar hoe doe je dat, hoe denk je ‘outside the box’? Donderdag 6 februari is coach Linda de Jager gastspreker tijdens Walk&Talk in Bibliotheek Woerden.

Ga je met tegenzin naar je werk? Houdt je beroep op met bestaan? Lukt het niet om een nieuwe baan te vinden? Deze ochtend vertelt Linda over haar eigen ervaring om uit je comfortzone te stappen. Daarnaast luistert ze naar jullie ervaringen en geeft zij handvatten.

Soms blijkt het erg lastig om met je huidige opleiding en werkervaring aan nieuw werk te komen. Door ontwikkelingen op de arbeidsmarkt kan het nodig zijn om ‘outside the box’ te denken en te handelen. Want er zijn zeker sectoren met een tekort aan personeel en dit kan het gemakkelijker maken om van baan te wisselen of om een baan te krijgen. Ook op latere leeftijd.

Linda de Jager:

“Uit eigen ervaring weet ik dat het niet makkelijk is om van carrière te veranderen. Er is namelijk altijd wel een reden om dat niet te doen. Wij zijn geneigd om beren op de weg te zien en vinden het lastig om het oude vertrouwde los te laten.

Als vitaliteitscoach en erkend NOLOC-loopbaancoach begeleid ik cliënten en werknemers naar een gezonde(re) leefstijl en meer werkplezier. Hierbij houd ik BAS in mijn achterhoofd. BAS staat voor Bewust(wording) - Actie - Succes.”

Walk&Talk

Donderdag 6 februari
10:30 – 12:00, inloop vanaf 10:00
Bibliotheek Woerden
Gratis

Tijdens de Walk&Talk bijeenkomsten kunnen werkzoekenden elkaar ontmoeten, netwerken en ervaringen uitwisselen. Elke eerste donderdag van de maand, deelname is gratis en geïnteresseerden hoeven geen lid te zijn van de Bibliotheek.