Andersenschool uit Woerden wint debatwedstrijd over voeding

Gepubliceerd op: 6 december 2018 10:35

“Sterke woordvoerders en veel diversiteit in de argumenten”, aldus de jury over team Argumento’s van de Andersenschool. Hierdoor wonnen zij het voedseldebat Nederland Leest Junior 2018, georganiseerd door Bibliotheek Het Groene Hart.

Volgens de jury lieten alle teams een enorme groei zien gedurende het debat. Uiteindelijk nam team Argumento’s, bestaande uit leerlingen uit groep 8 van de Andersenschool, de beker mee. De jury was onder de indruk van hun woordvoerders, vond dat ze goed dichtbij de stelling bleven en dat ze veel verschillende argumenten gebruikten. Naast de beker en medailles, krijgen zij in januari les van burgemeester Molkenboer over debatteren en burgerschap met aansluitend een rondleiding door het dan net gerenoveerde Gemeentehuis.

Bibliotheek Het Groene Hart organiseerde het debat op 29 november, thema was voeding. Acht verschillende teams uit Woerden en Montfoort deden mee. De afgelopen maand lazen de leerlingen ‘Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden’. Elke groep volgde een masterclass debatteren en oefende hoe je een menig vormt en verwoordt. De kinderen lieten hun debatkunsten zien in een spetterend slotdebat in Het Klooster te Woerden.

De jury bestond uit Cor van Tuijl, voormalig wethouder ChristenUnie- SGP, Kees de Kruijf, voorzitter van politiek café RPL RuitenTroef en Jeannette van Dongen, voormalig raadslid voor Progressief Woerden.

 

Fotograaf: Jos Didden