Winnaar voorleeskampioen 2020 van Het Groene Hart bekend!

Gepubliceerd op: 12 maart 2020 13:00

De woensdagavond van 4 maart eindigde met een meeslepende finale. Wie zou de felbegeerde titel van voorleeskampoen van Het Groene Hart winnen en onze regio vertegenwoordigen tijdens de landelijke strijd? En de winnaar is… tromgeroffel… Aron Verweij uit groep 7b van de Margrietschool in Woerden!

"Je kon een speld horen vallen.”

Het duel werd gestreden door Aron Verweij van de Margrietschool en Joep Rozendal van de Heeswijkschool. Joep las voor uit Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet van Tosca Menten.De jury was onder de indruk door zijn zelfverzekerde inleiding, zeer goede mimiek, spannende manier van vertellen! Aron las voor uit Minoes van Annie MG Schmidt. “Aron Verweij is een echte verteller!” geeft de jury aan.

De jury was onder de indruk van beide jongens en moest een moeilijke keuze maken. De keuze viel na goed overleg op Aron: “Zijn inleiding was prachtig! Je kon een speld horen vallen. Het publiek was geboeid en werd helemaal meegevoerd in het verhaal.”

Gezellige avonden

De twee avonden werden gehouden in de gezellige aula van het Futura College aan de Abeellaan in Woerden alwaar het, in grote getalen aanwezige publiek, zeer goed werd verzorgd door het personeel van de school. Onze dank gaat dan ook zeker weer uit naar de fantastische mensen van het Futura College, alsmede naar Jos Didden die voor de foto’s en de filmpjes heeft gezorgd.

De finale avond werd opgeluisterd door een act van ‘Trendy Wendy’ (Elisabeth Basemans) – all the way from the United States of Woerden – die de ‘Macaroni’ (Macarena) met het publiek danste. Trendy Wendy heeft de avond samen met Marjo Geuijen van Bibliotheek Het Groene Hart en het enthousiaste publiek afgesloten met de ‘Corona dans’ met daarin allerlei preventieve anti-virus-dancemoves (zie onderaan dit artikel).

De jury bestond uit:

• Helga Huisjes Stadsdichter Woerden, geeft workshops rond prentenboeken voor de bibliotheek, tot 2017 MBO Docent Nederlands
  • Rob van Amerongen Taalvrijwilliger Taalvisite, voorlezer in de bibliotheken en Sinar Maluku, geeft workshops voorlezen in het basisonderwijs en is voormalig directeur van een basisschool in Woerden
  • Marry Didden Bibliotheekvoorlezer Zegveld
  • Chantal Stuart Beleidsadviseur Cultuur (Woerden en Oudewater), tot 2017 Beleidsadviseur Cultuur en Onderwijs (Houten)

Op naar de landelijke finale

Deze regioronde met 20 deelnemende scholen uit Harmelen, Woerden, Oudewater, Montfoort, Linschoten en Zegveld was de voorbode voor de provinciale wedstrijd en de landelijke finale.

Aron Verweij gaat de regio Het Groene Hart vertegenwoordigen bij de Provinciale Voorleeswedstrijd op maandag 20 april 2020 in Theater “De Kom” in Nieuwegein. Overleeft hij dit duel ook dan strijdt hij mee in de groots opgezette landelijke finale op woensdag 27 mei 2020 in Tivoli Utrecht.

Veel succes Aron bij de volgende ronde!

De foto's en filmpje op deze pagina zijn van de hand van Jos Didden.