Zomerlezen

Gepubliceerd op: 20 juni 2019 13:24

Met de vakantie voor de deur is het weer tijd om je leesvoorraad op orde te brengen. Ook deze zomer kan je weer lekker lang lezen, luisteren en kijken.

Langer lenen

Van 24 juni tot 12 augustus leen je bijna alle materialen voor zes weken (alleen e-books, sprinters en muziekweb-materialen houden de gewone leentermijn). Tijd genoeg dus om nu alvast je vakantievoorraad aan te leggen van de vakantieboeken en dvd's. 

Wil je toch regelmatig nieuwe voorraad hebben, dan kan je daarvoor de hele zomer in Woerden tijdens de normale openingsuren terecht. Bibliotheek Zegveld sluit even de deuren van 5 t/m 26 augustus en de Bibliotheken Kamerik, Harmelen en Oudewater hebben aangepaste openingstijden. Als je nog wat gaat reserveren voor je vakantie, vooral in augustus, hou hier dan even rekening mee! 

Lid worden?

Ook boeken lenen, maar nog geen lid? Schrijf je dan nu in of lees vast meer over de verschillende abonnementen. Volwassenen die tussen 1 juli en 31 augustus lid worden krijgen daarbij ook nog een frisbee cadeau. 

Boekverkoop

In Woerden kan je het hele jaar door oude boeken kopen. Deze boeken staan bij NuDoen!

De verrassingstas

En dan kan je deze zomer ook nog een blind date tas lenen (in Woerden, Oudewater en Harmelen). Een tas geldt als 1 uitlening, dat scheelt weer. In deze tas vind je een literair boek, een spannend boek en een romantisch boek. De tassen zijn te leen van 1 juli tot 31 augustus. 

VakantieBieb

Natuurlijk is er ook dit jaar weer het bekende leescadeautje voor heel Nederland, lid of geen lid. Via de VakantieBieb app kan je onbeperkt boeken downloaden uit het aanbod en lezen van 1 juli t/m 31 augustus. Kinderen en jongeren kunnen nu alvast hun boeken uitzoeken en beginnen met lezen. 

LuisterBieb

Lid van de Bibliotheek? Dan kan je uit het hele aanbod van de LuisterBieb je titels downloaden op je smartphone of tablet. Thuis downloaden en onderweg of op je vakantiebestemming offline te beluisteren. Geen lid? Probeer LuisterBieb dan eens met de boeken die speciaal voor de zomer zijn toegevoegd, voor leden en niet-leden, het VakantieLuisteren. Beschikbaar tot 31 augustus. 

Klooien met Kinderboeken

Voor kinderen hebben we tijdens de zomervakantie een speciale tafel met Doe-boeken ingericht met daarbij allerlei leuke opdrachten om thuis of elders te doen. Als ze laten zien wat ze gedaan hebben krijgen ze een sticker en sparen hiermee voor een Klooi-diploma en een leuk cadeau. Inspiratie nodig? Kom dan op 15 of 21 augustus naar één van de knutselactiviteiten in de Bibliotheek, georganiseerd door NuDoen!