Zomerlezen

Gepubliceerd op: 2 juli 2020 11:07

Ga je op reis of blijf je thuis? Met een leesboek in de hand reis je vanuit je luie stoel de wereld rond, waar die luie stoel ook staat. Ook dit jaar krijg je van ons weer dat speciale cadeau, de VakantieBieb. Voor iedereen, leden en niet-leden. Nu ook met luisterboeken! Kinderen kunnen rondreizen in hun eigen boekenwereld, met landen als Lachland en Dierenrijk.

Vakantielezen jeugd

Deze zomer kunnen kinderen door het lezen van boeken stickers verzamelen voor een speiclale landkaart. Is de landkaart vol? Dan maken ze kans op leuke prijzen waarover later meer informatie volgt.

Vanuit de tent, de achtertuin of de woonkamer gaan de kinderen op schattenjacht in zes verschillende landen. De website Vakantielezen staat deze zomer vol leuke opdrachten en spelletjes voor het hele gezin.

VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kan je deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek. Je vindt er tientallen e-books en luisterboeken, voor elk wat wils: van spanning tot chicklit, van literatuur tot informatief.

Voor de jongste lezers zijn er bijvoorbeeld SuperDolfje van Paul van Loon en verhalen van Guusje Nederhorst en Jacques Vriens. Jongeren kunnen genieten van boeken als Instagirl van Annette Mierswa en Klem van Mel Wallis de Vries. En voor volwassenen is er ook veel moois, denk aan Otmars zonen van Peter Buwalda of De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan. Omdat er zowel e-books als luisterboeken in de VakantieBieb zitten, kun je kiezen voor lezen of luisteren – net was je op dat moment het beste uitkomt.

VakantieBieb winactie voor jeugdige lezers

Ook dit jaar is er een winactie voor lezers tot en met 18 jaar. Zij maken kans op een Beats Solo Pro-koptelefoon. Hiervoor hoeven ze alleen maar door te geven wat hun favoriete boek in de VakantieBieb is!

Over de VakantieBieb

De app met e-books en luisterboeken komt gratis beschikbaar in de App Store en in Google Play. De boeken zijn te lezen van 1 juli t/m 31 augustus 2020, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. De VakantieBieb is een dienst van de online Bibliotheek (onderdeel van de Koninklijke Bibliotheek) en wordt aangeboden namens alle Bibliotheken in Nederland.

Direct naar de app:

Zomerse inspiratie voor volwassenen

Onze pagina Zomerlezen (onder Speciaal voor) is gevuld met leuke leestips. Scroll naar beneden op de Zomerlezen pagina om allerlei tips tegen te komen. Er zit vast iets voor je tussen!