BiebPanel onderzoek – Klanttevredenheid

De algemene klanttevredenheid onder de leden van BiebPanel Het Groene Hart is hoog. Dat blijkt uit het laatste BiebPanel-onderzoek met als belangrijkste vragen: Hoe tevreden zijn de panelleden over de Bibliotheek en wat kan de Bibliotheek doen om de tevredenheid van haar leden te vergroten?

De overall waardering voor de Bibliotheek Het Groene Hart is hoog. Ook de verschillende aspecten van de dienstverlening worden goed beoordeeld. De top 3 is: de klantvriendelijkheid van de medewerkers, de deskundigheid van de medewerkers en de website. Op de meeste aspecten die te maken hebben met de verblijfsfunctie, zoals de horeca en de mogelijkheid om te studeren en werken, scoort de Bibliotheek Het Groene Hart minder goed dan het totale Panel.

Boeken lenen en rondsnuffelen

Panelleden bezoeken de bibliotheek vooral om boeken en andere materialen te lenen. Daarnaast zijn ook rondsnuffelen en informatie zoeken (vaker dan in het totale Panel) veel genoemde bezoekredenen. Juist minder vaak dan in het totale Panel komen leden om ter plekke tijdschriften of kranten te lezen en voor het bezoeken van activiteiten. Een derde van de panelleden zegt dat de bibliotheek hen ondersteunt in hun persoonlijke ontwikkeling.

Een 9

44% van de panelleden geeft de bibliotheek het aanbevelingscijfer 9 of 10; slechts een klein deel geeft een 6 of lager. Panelleden bevelen de Bibliotheek vooral aan vanwege de ruime collectie, de fijne plek, de vriendelijke en hulpvaardige medewerkers en de lage prijs. Daarnaast zeggen veel leden dat ze de Bibliotheek als instituut waarderen omdat lezen belangrijk is.

Wel graag uitbreiding van collectie en openingstijden

De leden die kritischer zijn noemen vooral als verbetersuggesties een ruimere collectie (variërend van een grotere collectie, meer actuele boeken tot specifieke wensen over onderwerpen of genres) en een duidelijkere indeling/vindbaarheid. Ook noemen enkele panelleden dat ze meer recente e-books zouden willen kunnen lenen en vooral panelleden uit de kleinere vestigingen geven aan dat de openingstijden ruimer zouden kunnen. Enkele panelleden zouden graag meer duidelijkheid willen omtrent de wachttijd voor reserveringen.

Denk mee met de Bibliotheek

Heeft u tips? Laat het ons weten via ons contactformulier of word lid van het BiebPanel. BiebPanel-leden ontvangen twee keer per jaar een uitnodiging voor een flitspeiling (een kort onderzoek over een actueel onderwerp) en twee keer per jaar een uitnodiging voor een regulier uitgebreider onderzoek.

Aan dit onderzoek deden 204 panelleden van Bibliotheek Het Groene Hart mee.