Vakantielezen

Ga mee op reis!

Deze zomer is de Bibliotheek jouw reisleider. Met de thuiseditie van Vakantielezen beleef je samen de leukste avonturen. Verzamel alle stickers op de landkaart en maak kans op leuke prijzen!

Vanuit de achtertuin op schattenjacht in 6 verschillende landen… Dat kan met Vakantielezen: een website met zomerse opdrachten en spelletjes voor het hele gezin.

Via de digitale schatkaart kun je bijhouden op welke plekken je allemaal bent geweest met jouw verhalen. Was het een grappig boek, dan was je in Lachland. Ging het verhaal over voetbal, dan was je in Sportmanië. Van het Dierenrijk tot Avontureneiland: lees jezelf de wereld rond!

Hoe werkt het?

Vakantielezen is grotendeels online. Je kunt op reis vanuit je tuin, balkon, slaapkamer of waar dan ook. Op het einde van de reis kunnen de winnaars hun leuke expeditieprijs ophalen in de Bibliotheek. Hierover volgt nog meer informatie.

De allereerste en allerbelangrijkste stap is het downloaden van de landkaart, dan kan via onderstaande knop.

Daarna ga je naar www.vakantie-lezen.nl. Hier begint onze reis naar de meest mooie en spannende plekken die je ooit hebt gezien. In elk land verzamel je een woord.

Dit woord verzamel je door het maken van opdrachten. Wanneer jij het volledige woord hebt mail je dit woord met jouw schatkaart naar pr@bibliotheekhgh.nl. Je ontvangt dan zo snel mogelijk je schatkaart met de nieuwe stempel! Liever de schatkaart en de stempels uitprinten en zelf knippen en plakken? Leuk! Geef dit dan aan in de mail, dan mailen wij de sticker zodat die thuis uitgeprint kan worden.