Computers en internet lastig? Welnee, iedereen kan het leren

Een reis boeken, belastingzaken regelen, informatie opzoeken en winkelen; internet is overal. Meer dan 90% van de Nederlanders heeft toegang tot het internet. Maar dat betekent niet automatisch dat iedereen ook zonder problemen zijn of haar weg vindt op het internet.

Heeft u wel een computer, maar weet u eigenlijk niet hoe u hiermee aan de slag gaat? Of vindt u het spannend om het internet op te gaan? Kom dan naar de Bibliotheek Woerden, Harmelen of Oudewater voor computer- en internetcursussen voor beginners en ontdek de digitale wereld.

Klik & Tik: word handiger met internet

Wilt u vaardiger worden met computers en internet? Dan kunt u deelnemen aan Klik & Tik. Tijdens Klik & Tik werkt u op uw eigen niveau aan de computer en zijn er deskundige vrijwilligers aanwezig die uw vragen beantwoorden. Een cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van elk twee uur.

In Oudewater en Harmelen kunt u kiezen of u Klik & Tik op een computer van de Bibliotheek of op uw eigen tablet volgt, in Woerden biedt de Bibliotheek alleen Klik & Tik op de computer aan.

Deelname is gratis. Voor de cursus heeft u een koptelefoon of 'oortjes' nodig. Bij de Bibliotheek kunt u een set 'oortjes' aanschaffen voor € 5,00. Ook kunt u een cursusboek aanschaffen voor € 10,00, dit is niet verplicht.

Aanmelden kunt u via de link rechtsboven op deze pagina, via 0348-418354 of tijdens service-uren aan de balie van uw Bibliotheek. 

Voor meer informatie: bel 0348-418354, e-mail: digitaal@bibliotheekhgh.nl of in uw Bibliotheek.

In het najaar starten we opnieuw met cursussen in de vestigingen Woerden, Oudewater en Harmelen. Bij gebleken interesse wordt ook de mogelijkheid bekeken tot het aanbieden van een cursus in Kamerik en/of Zegveld. De precieze data worden later dit jaar bekend gemaakt. Aanmelden kan alvast via de knop Aanmelden Klik & Tik

Digisterker: leer overheidszaken regelen via internet

Leren hoe u uw DigiD aanvraagt en kunt gebruiken bij websites zoals de Belastingdienst, MijnOverheid en de gemeente.

De cursus duurt 4 weken en wordt afgesloten met een certificaat. Elke bijeenkomst duurt 2 uur. Bij deelname is aanwezigheid vereist bij alle vier bijeenkomsten. Om mee te kunnen doen is het noodzakelijk dat u vertrouwd bent met het gebruik van internet en e-mail.

U heeft een cursusboek van € 15,00 nodig, deze kunt u bij de eerste bijeenkomst aanschaffen.

Voor meer informatie: bel 0348-418354, e-mail: digitaal@bibliotheekhgh.nl of in uw Bibliotheek.

In het najaar starten we opnieuw met cursussen in de vestigingen Woerden, Oudewater en Harmelen. Bij gebleken interesse wordt ook de mogelijkheid bekeken tot het aanbieden van een cursus in Kamerik en/of Zegveld. De precieze data worden later dit jaar bekend gemaakt. Aanmelden kan alvast via de knop Aanmelden Digisterker

Digi-taalcafé

Elke week tijdens het inloop Digi-taalcafé bent u welkom met vragen over de Nederlandse taal en/of met vragen over e-books, gebruik van Bibliotheek-apps en van 'mijn Menu'. Ook is er ondersteuning aanwezig bij het gebruik van uw tablet of iPad. 

Bibliotheek Woerden, elke woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur

In Oudewater kunt u een afspraak maken met taalspecialist Els van Steenbeek voor een gesprek over het aanleren/verbeteren van de taalvaardigheid in het Nederlands. Zie daarvoor de pagina Taalhuis

Elke maandagmiddag van 15.00 tot 17.00 bent u in Bibliotheek Oudewater welkom met vragen over de digitale cursussen, e-books en (bibliotheek)apps op uw android tablet en iPad. 

Ervaringen met Digisterker

Een landelijk boekje van de Digisterker organisatie met ervaringen van cursisten en achtergrondinformatie over de organisatie van deze cursussen. 

Aanmelden cursus

Klik op de link voor aanmelding voor een van de eerstvolgende cursussen van Klik en Tik of Digisterker. U wordt geplaatst bij de cursus in uw eigen gemeente (cursuslocaties zijn Oudewater, Woerden en Harmelen). Inwoners van andere gemeenten kunnen niet deelnemen. 

‘Ik heb nu toegang tot zoveel kennis en informatie’

"Er staat zoveel kennis en informatie op internet, zoveel om jezelf te ontwikkelen. En daar kan ik nu allemaal bij, dat maakt je echt rijker van geest", aldus Trudy de Jong (65) uit Woerden. Trudy volgde de cursus Klik&Tik in de Bibliotheek Woerden.

Uit de agenda

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

Wat kan je na Digisterker?