Samen voor een duurzamer Woerden

Op deze pagina vindt u informatie over duurzaamheid en een overzicht van uiteenlopende duurzaamheidsinitiatieven in Woerden en omgeving. In Bibliotheek Woerden richten wij een informatiepunt in; hier kunnen bezoekers informatie opdoen. Vanuit dit informatiepunt worden informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Wilt u een idee presenteren of een avond organiseren rondom duurzaamheid, meld u dan aan. Heeft u informatie rondom duurzaamheid of wilt u ons helpen bij de inrichting van de informatiehoek, dan horen wij graag van u. 

KIEM

afbeelding met plantjes

KIEM is het provinciale loket waar u terecht kunt voor informatie over het opstarten van natuurinitiatieven en aanvragen van subsidies ervoor. 

KIEM

Voor spreekbeurt of werkstuk

Op de website van de Jeugdbibliotheek vind je allerlei informatie over duurzame dingen, zoals energie, natuurbescherming, recycling. Ook zijn er leuke leesboeken te vinden, zoals Fleur Humeur redt de wereld. Handig als je meer wilt weten over duurzaamheid, als je een spreekbeurt moet houden of een werkstuk moet maken. 

Meet uw energieverbruik

Om u te helpen inzicht te krijgen in het electriciteitsverbruik van uw woning leent de Bibliotheek gratis Wattchers uit. Een Wattcher laat zien waar energie wordt verbruikt en ontdekt waar kan worden bespaard. Goed voor uzelf en voor het milieu.

Warmtescan

atmosferisch

Met een warmtescan ziet u o.a. of uw muurisolatie nog goed werkt of dat het glas en de kieren in uw woning een warmtelek zijn. Met behulp van een warmtescan is het mogelijk uw woning heel gericht te isoleren – daar waar het ertoe doet.

Alle bewoners van gemeente Woerden mogen gebruik maken van het aanbod van een warmtescan voor hun woning – het maakt niet uit of u een eigen woning bezit of huurt.
 

Duurzaam Woerden

http://www.duurzaamwoerden.nl/

De ambitie van bewonersinitiatief Duurzaam Woerden is om van Woerden de groenste gemeenschap van het Groene Hart te maken. Om zo op die manier de toekomst veilig te stellen en duurzame kansen in het hier en nu te creëren. Voor werk, voor mensen met energie en passie en voor volgende generaties.

GreenHome - tips en trucs voor duurzaam wonen

zonneboiler

Op en via de website van GreenHome vindt u onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw woning. 

Duurzame nieuwtjes

 1. Bibliotheek en duurzaamheid

  Landelijk is onder Biebpanelleden een onderzoek gehouden naar hoe de Bibliotheek zich verhoudt tot duurzaamheid. Vanuit de regio van Bibliotheek Het Groene Hart hebben 204 panelleden aan dit onderzoek...

  2 november 2018

  Bekijk details van Bibliotheek en duurzaamheid

 2. Woerden duurzaam de toekomst in

  Wethouder Haring ging met RPL TV Woerden in gesprek over de plannen om Woerden een duurzame toekomst in te leiden. Zie hier het hele interview.

  23 november 2017

  Bekijk details van Woerden duurzaam de toekomst in

 3. Nieuwe collectie boeken over duurzaamheid

  Meer weten over klimaatverandering, globalisering, eetbare tuinen, cradle to cradle, kortom over duurzaamheid? In Bibliotheek Woerden beschikken we sinds kort over een nieuwe colectie boeken in dit thema....

  20 juli 2017

  Bekijk details van Nieuwe collectie boeken over duurzaamheid

Meer

Collectie duurzaamheid

In de Bibliotheek hebben wij een mooie collectie boeken over duurzaamheid. Lees over eetbare tuinen, globalisering, cradle to cradle, grondstoffen en meer. 

Ruilkring Woerden

http://www.ruilkringwoerden.nl/

Bij Ruilkring Woerden worden onderling goederen en diensten geruild tegen een digitale valuta, de kaaskop. Heb je iets aan te bieden? Bepaal je prijs in kaaskoppen. Wil je iets afnemen? Betaal de prijs in kaaskoppen.