Samen voor een duurzamer Woerden

Op deze pagina vindt u informatie over duurzaamheid en een overzicht van uiteenlopende duurzaamheidsinitiatieven in Woerden en omgeving. In Bibliotheek Woerden richten wij een informatiepunt in; hier kunnen bezoekers informatie opdoen. Vanuit dit informatiepunt worden informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Wilt u een idee presenteren of een avond organiseren rondom duurzaamheid, meld u dan aan. Heeft u informatie rondom duurzaamheid of wilt u ons helpen bij de inrichting van de informatiehoek, dan horen wij graag van u. 

KIEM

afbeelding met plantjes

KIEM is het provinciale loket waar u terecht kunt voor informatie over het opstarten van natuurinitiatieven en aanvragen van subsidies ervoor. 

KIEM

Voor spreekbeurt of werkstuk

Op de website van de Jeugdbibliotheek vind je allerlei informatie over duurzame dingen, zoals energie, natuurbescherming, recycling. Ook zijn er leuke leesboeken te vinden, zoals Fleur Humeur redt de wereld. Handig als je meer wilt weten over duurzaamheid, als je een spreekbeurt moet houden of een werkstuk moet maken. 

Warmtescan

atmosferisch

Met een warmtescan ziet u o.a. of uw muurisolatie nog goed werkt of dat het glas en de kieren in uw woning een warmtelek zijn. Met behulp van een warmtescan is het mogelijk uw woning heel gericht te isoleren – daar waar het ertoe doet.

GreenHome

zonneboiler

Op en via de website van GreenHome vindt u onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw woning. 

Praat mee over het opwekken van duurzame elektriciteit in Woerden

De effecten van klimaatverandering zijn steeds meer te zien. Ook in Woerden. Denk aan extreme hitte en wateroverlast. Om klimaatverandering tegen te gaan zet gemeente Woerden, net als de rest van Nederland, stappen om grootschalig duurzame energie op te wekken. 

Hoe kan jij meepraten?
Van 22 maart t/m 18 april kan iedereen die in Woerden woont schriftelijk reageren op het concept afwegingskader grootschalige duurzame energie. Dit kan via email-adres afwegingskader@woerden.nl

Duurzaam Woerden

http://www.duurzaamwoerden.nl/

De ambitie van bewonersinitiatief Duurzaam Woerden is om van Woerden de groenste gemeenschap van het Groene Hart te maken. Om zo op die manier de toekomst veilig te stellen en duurzame kansen in het hier en nu te creëren. Voor werk, voor mensen met energie en passie en voor volgende generaties.

Collectie duurzaamheid

In de Bibliotheek hebben wij een mooie collectie boeken over duurzaamheid. Lees over eetbare tuinen, globalisering, cradle to cradle, grondstoffen en meer. 

Meet uw energieverbruik

Om u te helpen inzicht te krijgen in het electriciteitsverbruik van uw woning leent de Bibliotheek gratis Wattchers uit. Een Wattcher laat zien waar energie wordt verbruikt en ontdekt waar kan worden bespaard. Goed voor uzelf en voor het milieu.

Ruilkring Woerden

http://www.ruilkringwoerden.nl/

Bij Ruilkring Woerden worden onderling goederen en diensten geruild tegen een digitale valuta, de kaaskop. Heb je iets aan te bieden? Bepaal je prijs in kaaskoppen. Wil je iets afnemen? Betaal de prijs in kaaskoppen.