Duurzaam nieuws

• Themacafé: Hoe ziet jouw omgevings-visie eruit?

12 maart 2020

Dit themacafé is helaas komen te vervallen wegens sluiten van Bibliotheek Woerden door de Corona maatregelen.

Bekijk details van Themacafé: Hoe ziet jouw omgevings-visie eruit?

• Het Kompas uit Montfoort wint debatwedstrijd over klimaat

2 december 2019

“Team De Doorzetters werkte goed samen, luisterde écht naar de tegenargumenten en reageerde hier zeer treffend op”, aldus de jury over het winnende team van Het Kompas Montfoort. Het team ging in debat met scholenteams uit Woerden en Harmelen tijdens het klimaatdebat, georganiseerd door Bibliotheek Het Groene Hart.

Bekijk details van Het Kompas uit Montfoort wint debatwedstrijd over klimaat

• Bibliotheek en duurzaamheid

2 november 2018

Landelijk is onder Biebpanelleden een onderzoek gehouden naar hoe de Bibliotheek zich verhoudt tot duurzaamheid. Vanuit de regio van Bibliotheek Het Groene Hart hebben 204 panelleden aan dit onderzoek meegewerkt.

Bekijk details van Bibliotheek en duurzaamheid

• Woerden duurzaam de toekomst in

23 november 2017

Wethouder Haring ging met RPL TV Woerden in gesprek over de plannen om Woerden een duurzame toekomst in te leiden. Zie hier het hele interview.

Bekijk details van Woerden duurzaam de toekomst in

• Nieuwe collectie boeken over duurzaamheid

20 juli 2017

Meer weten over klimaatverandering, globalisering, eetbare tuinen, cradle to cradle, kortom over duurzaamheid? In Bibliotheek Woerden beschikken we sinds kort over een nieuwe colectie boeken in dit thema.

Bekijk details van Nieuwe collectie boeken over duurzaamheid