Duurzaam nieuws

• Themacafé: Hoe ziet jouw omgevings-visie eruit?

12 maart 2020

Dit themacafé is helaas komen te vervallen wegens sluiten van Bibliotheek Woerden door de Corona maatregelen.

Bekijk details van Themacafé: Hoe ziet jouw omgevings-visie eruit?

• Het Kompas uit Montfoort wint debatwedstrijd over klimaat

2 december 2019

“Team De Doorzetters werkte goed samen, luisterde écht naar de tegenargumenten en reageerde hier zeer treffend op”, aldus de jury over het winnende team van Het Kompas Montfoort. Het team ging in debat met scholenteams uit Woerden en Harmelen tijdens het klimaatdebat, georganiseerd door Bibliotheek Het Groene Hart.

Bekijk details van Het Kompas uit Montfoort wint debatwedstrijd over klimaat

• Bibliotheek en duurzaamheid

2 november 2018

Landelijk is onder Biebpanelleden een onderzoek gehouden naar hoe de Bibliotheek zich verhoudt tot duurzaamheid. Vanuit de regio van Bibliotheek Het Groene Hart hebben 204 panelleden aan dit onderzoek meegewerkt.

Bekijk details van Bibliotheek en duurzaamheid

• Uitnodiging U-thuis

16 oktober 2018

Op woensdag 7 november is er op het Provinciehuis Utrecht een informatiebijeenkomst over het versnellen van energieprojecten in de regio Utrecht. Inwoners van de provincie Utrecht worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Bekijk details van Uitnodiging U-thuis

• Duurzame inspiratie op Dag van de Duurzaamheid

2 oktober 2018

Dorpsplatform Harmelen en burgerinitiatief Duurzaam Woerden organiseren op de Dag van de Duurzaamheid een informatieavond om u te inspireren over duurzaam wonen.

Bekijk details van Duurzame inspiratie op Dag van de Duurzaamheid

• Samen voor een duurzamer Woerden

1 maart 2018

Op zaterdag 10 maart a.s. staan Bibliotheek Woerden en Gemeente Woerden stil bij het onderwerp ‘Natuur’. Dit is het thema van de 83ste landelijke Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt. In de Bibliotheek wordt de ‘duurzaamheidshoek’ officieel geopend, is er een Informatiemarkt en workshop voor kinderen. Ook is de lancering van de subsidieregeling voor het afkoppelen van een regenpijp en/of de aanleg van een groen dak.

Bekijk details van Samen voor een duurzamer Woerden

• Woerden duurzaam de toekomst in

23 november 2017

Wethouder Haring ging met RPL TV Woerden in gesprek over de plannen om Woerden een duurzame toekomst in te leiden. Zie hier het hele interview.

Bekijk details van Woerden duurzaam de toekomst in

• Nieuwe collectie boeken over duurzaamheid

20 juli 2017

Meer weten over klimaatverandering, globalisering, eetbare tuinen, cradle to cradle, kortom over duurzaamheid? In Bibliotheek Woerden beschikken we sinds kort over een nieuwe colectie boeken in dit thema.

Bekijk details van Nieuwe collectie boeken over duurzaamheid