KIEM, hèt loket voor natuur-initiatieven

Het Elise Mathilde Fonds, het K.F. Hein Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht ondersteunen natuurinitiatieven. Initiatiefnemers kunnen terecht bij één loket om van deze fondsen een bijdrage krijgen.

KIEM is bedoeld voor vrijwilligersprojecten op het gebied van natuur in de provincie Utrecht. Een unieke samenwerking om de natuur een boost te geven.

Steeds meer mensen nemen zelf het initiatief voor meer groen in hun eigen omgeving. Er worden moestuinen aangelegd en beheerd, wandelpaden en fietsroutes gemaakt, stukjes nieuwe natuur ingericht en dieren geholpen met nestkasten en voedzame planten.
Om die initiatieven te ondersteunen is per 1 november 2018 de natuurregeling KIEM gestart. Met KIEM kan voor natuurprojecten bij één loket van alle drie de fondsen een bijdrage gevraagd worden. Binnen twee maanden wordt over de aanvragen beslist, waardoor initiatiefnemers snel duidelijkheid hebben voor hun projecten.

Doel van de regeling is vrijwilligersinitiatieven voor natuur in de provincie Utrecht te ondersteunen. Zo wordt de provincie groener, de natuur diverser en worden inwoners die zich vrijwillig inzetten voor natuur in hun omgeving geholpen.