Programma basisonderwijs

Je leerlingen met leeshonger, mediawijs en voorbereid op de 21e eeuw

Bibliotheek Het Groene Hart biedt basisscholen in de regio een uitgebreid educatief programma. Met bijna 40 verschillende producten. Van projecten, collecties en campagnes rond leesplezier en media-educatie van leerlingen tot aan bijscholing voor leerkrachten. Samen met scholen richten wij ons op het onderwijs van de toekomst.

Oefenen, informatie en wetenschap

Onderstaande links naar oefenomgevingen en encyclopedieën zijn thuis en op school gratis te gebruiken door in te loggen met de Bibliotheekpas. 

Op de website van de Jeugdbibliotheek vind je nog veel meer links en informatie over allerlei onderwerpen. Goed te gebruiken voor werkstukken en spreekbeurten. Voor verschillende leeftijdsgroepen. 

Ook vind je bij op de pagina's voor Jeugd en Jongeren allerlei lees-, en luistertips, voorleesfilmpjes en veel andere tips en informatie. Opgedeeld per leeftijdscategorie. 

Dyslexie

Moeite met lezen? De Bibliotheek biedt ondersteuning, ook aan basisschoolleerlingen. In al onze vestigingen is er een Makkelijk Lezen Plein met leuke en niet te moeilijke leesboeken, luisterboeken en Daisy-roms. En als je tips en trucs zoekt die jou en je kind verder kunnen helpen, bekijk dan de gratis online training ‘Dyslexie onder de knie’.

Aanbod voor onderwijs schooljaar 2021-2022

logo

De Bibliotheek op school is een samenwerking die is aangegaan tussen Bibliotheken en scholen voor een structurele aanpak om kinderen te stimuleren om meer te lezen, zowel op school als thuis. Het is onderdeel van een landelijke aanpak van leesbevordering, taalontwikkeling en mediawijsheid.