Programma basisonderwijs 2019-2020

Doorgaande leerlijn lezen, mediawijsheid en 21e eeuwse vaardigheden

Bibliotheek Het Groene Hart biedt basisscholen in de regio een uitgebreid educatief programma. Met bijna 40 verschillende producten. Van projecten, collecties en campagnes rond leesplezier en media-educatie van leerlingen tot aan bijscholing voor leerkrachten. Samen met scholen richten wij ons op het onderwijs van de toekomst.

Aanbod voor onderwijs schooljaar 2019-2020

Oefenen, informatie en wetenschap

Onderstaande links naar oefenomgevingen en encyclopedieën zijn thuis en op school gratis te gebruiken door in te loggen met de Bibliotheekpas. 

Op de website van de Jeugdbibliotheek vind je nog veel meer links en informatie over allerlei onderwerpen. Goed te gebruiken voor werkstukken en spreekbeurten. Voor verschillende leeftijdsgroepen. 

Ook vind je bij de Jeugdbibliotheek allerlei lees-, luister- en kijktips. Per leeftijdscategeorie is van alles te vinden. 

Dyslexie

Moeite met lezen? De Bibliotheek biedt ondersteuning, ook aan basisschoolleerlingen. In al onze vestigingen is er een Makkelijk Lezen Plein met leuke en niet te moeilijke leesboeken, luisterboeken en Daisy-roms. En als je tips en trucs zoekt die jou en je kind verder kunnen helpen, bekijk dan de gratis online training ‘Dyslexie onder de knie’.

Programma 0 tot 4 jaar

kind met boek

Ook voor de jongsten biedt Bibliotheek Het Groene Hart een inspirerend programma dat afgenomen kan worden door voorschoolse instellingen. Kijk in de webshop of pdf voor het aanbod. Inschrijven kan via de webshop of door het inschrijfformulier te downloaden in ingevuld op te sturen. 

Lekker lezen met de VakantieBieb!

kinderen met een tablet

In juni, juli en augustus kunnen kinderen via de VakantieBieb-app e-books van de Bibliotheek op een tablet of smartphone lezen. Deze boeken blijven beschikbaar t/m 31 augustus.

Als kinderen regelmatig blijven lezen in de zomervakantie, vallen zij niet terug in leesniveau. Lezen in de zomer is daarom belangrijk en dat kan heel goed digitaal met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek.

(volwassen leners kunnen vanaf 1 juli terecht in de VakantieBieb-app).

logo

De Bibliotheek op school is een samenwerking die is aangegaan tussen Bibliotheken en scholen voor een structurele aanpak om kinderen te stimuleren om meer te lezen, zowel op school als thuis. Het is onderdeel van een landelijke aanpak van leesbevordering, taalontwikkeling en mediawijsheid.