Makkelijk Lezen Plein

De Bibliotheek biedt ondersteuning bij leesmoeilijkheden en helpt bij het behouden van leesplezier. Om die reden hebben we in alle vestigingen Makkelijk Lezen Pleinen ingericht (MLP’s) met technisch geschikte, maar ook aantrekkelijke materialen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Op deze plekken zijn leuke en niet te moeilijke leesboeken, luisterboeken, Daisy-roms en eenvoudige informatieve materialen te vinden.

Voor wie?

De materialen op de MLP's zijn geschikt voor kinderen met dyslexie, maar ook voor moeilijk lerende of slechtziende kinderen.

Hoe werkt het?

Kinderen kunnen de materialen van het MLP op hun lenerspas lenen. Voor kinderen met dyslexie bestaat de mogelijkheid om –op vertoon van hun dyslexieverklaring – een speciale pas aan te vragen. Het voordeel van die pas is, dat boeken automatisch voor 6 weken worden uitgeleend.

Waar vindt u een Makkelijk Lezen Plein?

Alle vestigingen van Bibliotheek Het Groene Hart beschikken over een Makkelijk Lezen Plein.

Meer informatie

Voor meer informatie over het MLP kan gebeld worden naar 0348 44 19 41 of een e-mail gestuurd worden naar marjo.geuijen@bibliotheekhgh.nl.

Voor meer tips en informatie zie ook de website www.makkelijklezenplein.nl Op de website www.dedicon.nl zijn veel materialen beschikbaar en te bestellen. Ook bij de landelijk toegankelijke organisatie van Passend Lezen zijn met een dyslexie-verklaring speciale materialen te leen.