Voorwaarden Groene Hart schrijvers

Iedereen die een boek gepubliceerd heeft en in Woerden, Harmelen, Kamerik, Zegveld, Oudewater, Montfoort of Linschoten woont, geboren is dan wel het grootste deel van jeugd heeft doorgebracht, kan één titel ter schenking aanbieden om in de collectie van Bibliotheek Het Groene Hart te worden opgenomen.

Het aantal van 1 exemplaar per schrijver hanteren wij omdat er veel verschil zit in het aantal gepubliceerde boeken en het ons in eerste instantie vooral om een overzicht gaat. (ter informatie: het inwerken (opnemen in catalogus, plastificeren etc.) kost de bibliotheek uiteraard geld).

De aard van de publicatie is ondergeschikt. Kinderboeken, proza, poëzie, informatieve publicaties komen allemaal voor opname in aanmerking. Beeld- en geluidspublicaties kunnen onder dezelfde condities in de collectie worden opgenomen. Hierbij kunt u denken aan illustratoren, muzikanten, filmers.

Auteurs die in Het Groene Hart zijn geboren, blijven ten allen tijde met hun titel in de collectie. Auteurs die in Het Groene Hart wonen, blijven met hun publicatie in de collectie totdat zij verhuizen naar een plaats buiten ons werkgebied. Auteurs die zich een Het Groene Hart auteur voelen omdat zij hun jeugd hier hebben doorgebracht, nemen we graag op in de collectie.

Opname in de collectie is mogelijk voor publicaties die niet ouder zijn dan 50 jaar.

Overige voorwaarden:

  • geen losbladig werk
  • geschreven in goed Nederlands
  • geen les- of leerstof, geen scripties
  • geen manuscripten

Wat gebeurt er met uw boek(en)?
De titel wordt door ons naar Utrecht gestuurd om te worden beschreven voor de catalogus. Wanneer het boek weer terugkomt, wordt ze geplastificeerd, van stickers voorzien etc.

Het boek wordt opgenomen en geplaatst in de plaatsgebonden collectie. In de catalogus krijgen al deze boeken het trefwoord ‘Groene Hart schrijvers.’

De collectie wordt ondersteund door informatie op deze website.

De bibliotheek behoudt zich in uitzonderlijke situaties het recht voor publicaties te weigeren.

Voor publicaties die niet onder het reguliere leenrecht vallen wordt geen leenrechtvergoeding betaald.

Bent of kent u een auteur? Neemt u dan contact met ons op!
De Bibliotheek Het Groene Hart nodigt alle schrijvers uit de gemeenten Woerden, Montfoort en Oudewater die denken voor deze collectie in aanmerking te komen, via e-mail contact op te nemen.

We ontvangen graag een foto, de link naar uw website of korte biografie plus bibliografie.

In alle voorkomende gevallen die niet onder bovenstaande voorwaarden geplaatst kunnen worden, beslist de directie.

 

 

Mede mogelijk gemaakt door Loket Culturele Zaken.