Taalhuis

Taalhuis Het Groene Hart

In Nederland heeft 1 op de 9 mensen moeite met lezen, schrijven en spreken. Dat zijn meer dan één miljoen volwassenen.

Taalhuis Het Groene Hart is er voor alle volwassenen die (beter) Nederlands willen leren lezen, schrijven en spreken. En voor iedereen die beter wil leren rekenen. Onze Consulent Taal en Rekenen koppelt vraag aan hulp. We verwijzen door naar scholing in de regio, koppelen mensen aan een taalhuisvrijwilliger om samen te oefenen of bedenken een passende groepsactiviteit. Altijd advies op maat!

Meer informatie? Neem contact op met de Consulent Taal en Rekenen.

Wil je juist mensen helpen met taal of rekenen? We zoeken vrijwilligers

Contact

Tijdens het inloopspreekuur in Bibliotheek Woerden en Huis van Ervaring Montfoort ben je welkom bij onze Consulent Taal & Rekenen, Els van Steenbeek, met al je vragen over lezen, schrijven en rekenen voor volwassenen. Ook voor taalhuisvrijwilligers of wanneer je geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk.

Bellen kan ook. Bekijk hieronder wanneer wij telefonisch bereikbaar zijn. Telefoonnummer: 06 – 57 95 36 44 

Of mail naar: taalhuis@bibliotheekhgh.nl

Voor afwezigheid kijk hier:

Waar Wanneer
Bibliotheek Woerden woensdag 10.00 - 12.00 uur
Huis van Ervaring Montfoort dinsdag 10.00 - 12.00 uur
Telefonisch maandag 13.00 - 17.00 uur
Telefonisch dinsdag 13.00 - 17.00 uur
Telefonisch woensdag 13.00 - 17.00 uur

Thuis oefenen

We hebben websites voor je verzameld waarmee je thuis kunt oefenen met het werken met Internet. En met allerlei tips, zoals videobellen met je familie en leuke spelletjes. Maar je kunt ook oefenen met taal of de computer. Ook vind je er een duidelijke uitleg over het maken van een online afspraak voor een coronatest.

Thuis oefenen

Steffie legt je op een makkelijke manier uit hoe dingen werken. Zoals bijvoorbeeld gezondheidszaken, gebruik van internet, e-mailen of bankzaken.

naar Steffie.nl

Hulp nodig met computer of internet?

Het versturen van een e-mail, videobellen, zoeken op internet, WhatsApp en DigiD; internet wordt steeds belangrijker. Meer dan 90% van de Nederlanders heeft toegang tot internet. Maar dat betekent niet automatisch dat iedereen ook zonder problemen zijn/haar weg vindt op het internet.

Alles over hulp bij computer of internet

Hoe werd Lisa laaggeletterd?


Makkelijk te lezen boeken