Jeugd & Jongeren

Zoek je een digitaal prentenboek? Wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst? Of zoek je informatie over een spreekbeurt? Klik op je leeftijd en bekijk wat de bibliotheek te bieden heeft.


  • 0-6 jaar

  • 6-12 jaar

  • 12-18 jaar


Meer dan alleen maar boeken lenen!

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer. Kijk meteen wat er allemaal kan.

Ga naar Online Lezen & Leren

Voor ouders

Heeft je kind moeite met lezen door dyslexie, slechtziendheid of een andere oorzaak? Of heb je net een baby en wil je meer weten over  Boekstart? Hier vind je informatie en (voorlees)tips.

Voor ouders

Voor het onderwijs

De Bibliotheek wil samen met het onderwijs kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. En ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games. 

Voor het onderwijs

Voor Taalvisite

Taalvisite richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Taalvisitevrijwilligers lezen kinderen in hun eigen huis voor en ondernemen allerlei taalactiviteiten.

Voor Taalvisite

Kinderen tot 18 jaar gratis lid

Wist je dat kinderen tot 18 jaar gratis lid zijn? We vinden het belangrijk dat kinderen kunnen lezen en informatie kunnen zoeken voor school of voor hun hobby, zonder dat dat geld kost.

Meer over het abonnement