Maandag 20 mei zijn onze vestigingen gesloten. We wensen iedereen een fijn Pinksterweekend.

Vacatures


Vacatures voor vrijwilligers

Vrijwillige gastheer/gastvrouw

Als gastvrouw of gastheer ben je het visitekaartje van de Bibliotheek. Je draagt er samen met collega-medewerkers en collega-vrijwilligers zorg voor dat de bezoeker zich welkom en prettig voelt in de Bibliotheek. Dit doe je door klanten een helpende hand te bieden bij o.a. het lenen en inleveren van boeken, ondersteuning bij de catalogus en Mijn Menu. Daarnaast zorg je voor een opgeruimde en prettige sfeer in de Bibliotheek.

Vrijwilliger Taalvisite

Als Taalvisitevrijwilliger ga je 15 keer een uur bij een gezin thuis op bezoek. Jullie lezen gezamenlijk een boekje, spelen taalspelletjes of brengen een bezoek aan de Bibliotheek. De ouders worden actief betrokken, zodat zij na afloop zelf blijven (voor)lezen.

Meer over vrijwilliger Taalvisite

Taalvrijwilliger

Als taalvrijwilliger ondersteun je mensen vanaf 18 jaar bij het vaardiger worden in de Nederlandse taal. Je helpt o.a. met begrijpend lezen, met schrijfoefeningen en alledaagse gesprekssituaties.

Meer over Taalvrijwilliger

Vrijwilliger voor digitale ondersteuning

Als vrijwilliger digitale ondersteuning help je mensen een-op-een met het gebruik van laptop, tablet of smartphone. Dit kan in een inloopspreekuur zijn voor eenmalige vragen of in een wekelijkse cursus waarin je mensen verder helpt.

Meer over de digitale ondersteuning