Vacatures

Manager Publieke Dienstverlening

We zijn op zoek naar een Manager Publieke Dienstverlening. Daarin geef je leiding aan het team Publieke Dienstverlening. Tevens maak je deel uit van het managementteam van Bibliotheek Het Groene Hart. Ben jij die enthousiaste leidinggevende professional die als MT-lid helpt om de nieuwe maatschappelijke functie van de Bibliotheek zichtbaar te maken in al onze vestigingen?

Lees dan hier verder!

Manager Programmering

We zijn op zoek naar een Manager Programmering. Daarin geef je leiding aan het Team Basisvaardigheden en het Team Educatie. Tevens maak je deel uit van het managementteam van Bibliotheek Het Groene Hart. Ben jij een enthousiaste leidinggevende professional met visie die graag op MT-niveau bijdraagt aan een vaardige samenleving waarbij iedereen gelijke kansen heeft?

lees dan hier verder!

Vacatures voor vrijwilligers

Vrijwilliger Taalvisite in Montfoort en Oudewater

Taalvisite richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen 2 en 12 jaar. De vrijwilliger gaat gedurende 15 weken één uur per week bij het gezin 'op visite'. Tijdens de visite lees je het kind voor of lees je samen met het kind. Daarnaast doe je allerlei taalspelletjes. De ouders worden zodanig betrokken bij de Taalvisite dat ze na de 15 weken zelf hun kind kunnen voorlezen of helpen bij het lezen.

Meer over vrijwilliger Taalvisite

Vrijwillige gastheer / gastvrouw in Oudewater

Als gastheer / gastvrouw draagt je er samen met de vaste medewerker en collega-vrijwilligers zorg voor dat de bezoeker zich welkom en prettig voelt in de Bibliotheek. Je maakt bezoekers wegwijs in de Bibliotheek en beantwoordt vragen of verwijst door naar een collega.

Meer over vrijwilliger gastheer / gastvrouw

Vrijwilliger Taalcoach

In Nederland heeft 1 op de 9 mensen moeite met lezen, schrijven of spreken. De Bibliotheek heeft daarom samen met lokale partners een Taalhuis opgericht. Via het Taalhuis worden mensen geholpen die hun Nederlandse taal willen verbeteren. In de meeste gevallen oefenen de deelnemers samen met een Taalcoach. Als Taalcoach kun je het verschil maken in iemands leven. Iets voor jou?

Meer over Vrijwilliger Taalcoach

Vrijwilliger voor digitale ondersteuning in Harmelen

In verschillende vestigingen van Bibliotheek Het Groene Hart organiseren wij computer- en internetbegeleiding voor beginners. Voor Harmelen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die mensen willen helpen bij hun eerste stappen in de digitale wereld. Hiermee kan je een grote impact hebben op iemand zijn leven. Je helpt iemand contact te houden met vrienden en familie, solliciteren, reizen met de trein of een busrit plannen. Kortom: je ondersteunt in het verbreden van iemands wereld.

Meer over de digitale ondersteuning