KUNSTaandenRIJN in Bibliotheek Woerden

Maandag 6 maart 2023 t/m zaterdag 15 april 2023 | Bibliotheek Woerden

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In Bibliotheek Woerden zijn kunstwerken te zien van leden van KUNSTaandenRIJN. Het zijn 16 werken met als thema "De kleine dingen". Dit zijn de inzendingen voor de RijnKUNSTprijs 2023, georganiseerd door KUNSTaandenRijn.

Foto bij dit artikel

Een van de deelnemers is Selma van Diepen. Zij heeft een schilderij ingezonden (50 x 70 cm), olieverf op linnen, met de titel Jonge Zwaantjes. Het is een lieflijk lentetafereel waarop zes piepkleine zwaantjes de waterwereld verkennen. “Het is een echt voorjaarsmoment. Waarbij de jonge zwaantjes zwemmen in de sloot waarbij het zonnetje voor mooie reflecties zorgt.” aldus Selma.

Prijsuitreiking

Een deskundige vakjury, met als voorzitter Karel van den Bosch, gaat de winnaars bepalen in de categorie 2D en 3D. Het publiek kiest de winnaar van de publieksprijs. Tot en met 11 april kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete kunstwerken. Dit kan tijdens openingsuren van de Bibliotheek Het Groene Hart Woerden.

De expositie hangt tot en met 15 april in de Bibliotheek Het Groene Hart Woerden, Meulmansweg 27. De prijsuitreiking is op 14 april om 17.30 uur, eveneens in de bibliotheek. Beeldhouwer Gerrit Peele maakt in samenwerking met steenhouwerij Het Steenen Huys de trofeeën die de winnaars dan in ontvangst mogen nemen.

Over KUNSTaandenRIJN Woerden

KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. Zij richt zich op individuele beeldende kunstenaars en creatievelingen, maar werkt ook graag samen met andere organisaties en bedrijven. Activiteiten van de stichting zijn exposities, de RijnKUNSTprijs. Ook beschikt de stichting over de KUNSTKajuit, een inloopatelier waar kunstenaars gebruik van kunnen maken tegen een maandelijkse vergoeding. De stichting verstuurt een maandelijkse digitale nieuwsbrief over eigen activiteiten en die van anderen in de regio.

Dit jaar is er opnieuw de ThuisKUNSTroute waarbij deelnemers hun werken voor het raam van hun huis exposeren. KUNSTaandenRIJN heeft er een prachtige wandeling bijgemaakt met digitale informatie over de kunstwerken die u kunt bezichtigen.

Meer over KUNSTaandenRIJN