Vrijwilligers gezocht in Oudewater, Linschoten en Harmelen voor digitale ondersteuning

Gepubliceerd op: 16 oktober 2023 10:19

Monique van Elk draait een keer per week het Digitaal Café in Woerden. Mensen kunnen daar terecht voor allerlei vragen op digitaal gebied. Voor Monique is geen vraag te gek. Zoals zij zegt: "Het leuke vind ik dat we mensen kunnen helpen die in hun ogen met een heel groot probleem zitten. En dat we er dan samen uitkomen. Dat vind ik belangrijk: dat ik niet alles doe, maar mensen leer hoe ze het zelfstandig kunnen doen en dat daardoor hun zelfredzaamheid vergroot wordt. Ze merken dan dat het helemaal niet zo spannend is". Wil jij ook mensen helpen om de digitale wereld beter te begrijpen? Meld je dan aan als vrijwilliger voor digitale ondersteuning.

In gesprek met Monique van Elk

Vrijwilliger voor inloopspreekuren met digitale vragen

Als vrijwilliger voor een inloopspreekuur help je mensen met uiteenlopende vragen over het gebruik van laptop, tablet of smartphone. Van het installeren/gebruiken van e-mail tot de weg vinden via Google Maps. Ook help je met vragen over websites van allerlei instanties, zoals het aanmaken van een DigiD, aanvragen huursubsidie of het online maken van een afspraak bij de huisarts. 

Wat bieden wij?

Naast een prettige werksfeer betrekken we onze vrijwilligers zoveel mogelijk bij onze organisatie. Zo krijgen ook de vrijwilligers een eindejaarsattentie, worden er bijeenkomsten georganiseerd en is er elk jaar een leuk uitje of etentje. Natuurlijk krijgen de vrijwilligers ook een gratis abonnement van onze Bibliotheek. 

Meer weten?

Stuur een mail naar: info@bibliotheekhgh.nl

Of kijk hier voor meer informatie