e-books leent u bij de Online Bibliotheek

Wilt u e-books lezen? Als Bibliotheeklid mag u e-books lenen bij de Online Bibliotheek.

Ruim 28.000 e-books
U heeft de keuze uit ruim 15.000 e-books. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. Er is van alles. Van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot kinderboeken. Elke maand vernieuwen we het aanbod met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven.

Lezen op 3 manieren
U bepaalt zelf hoe u de e-books leest. Met een app op uw tablet of smartphone. Direct op uw e-reader. Of online via pc of laptop.

Gratis toegang
Bibliotheekleden hebben toegang tot de collectie van online Bibliotheek. Afhankelijk van het abonnement kunt u tot maximaal 10 e-books tegelijk lenen. De leentermijn van een e-book is 3 weken.

Registreren
Als u e-books wilt lenen, dan vragen wij u om u eerst even te registreren bij de Online Bibliotheek. een account aan te maken bij de Online Bibliotheek. Zo weet de online Bibliotheek wie u bent en van welke Bibliotheek u lid bent. U gebruikt hiervoor de inloggegevens van uw eigen Bibliotheek (pasnummer en wachtwoord). U leest hier hoe u zich registreert

Vragen?
Op de website van de Online Bibliotheek vindt u alle informatie over e-books.

Hoeveel e-books mag ik lezen?
Het aantal te lezen e-books is afhankelijk van het afgesloten abonnement. Bij de volgende abonnementen is het aantal e-books onbeperkt (max. 10 tegelijk):

  • Plusabonnement
  • Standaardabonnement
  • Digitaal standaard

Bij de overige abonnementsoorten kunnen 6 e-books per jaar geleend worden:

  • Jeugdabonnement
  • Klein abonnement
  • Digitaal klein

vragen of hulp nodig?

link naar veelgestelde vragen

Bij de Online Bibliotheek zijn veel voorkomende vragen alvast bij elkaar gezet. Raadpleeg deze pagina als u er niet helemaal uitkomt.

E-books eregalerij

De e-books eregalerij bevat een selectie van meesterwerken van schrijvers uit Het Pantheon, de permanente tentoonstelling in het Letterkundig Museum. Je kunt deze klassiekers gratis downloaden en lezen.

LuisterBieb app

link naar luisterbieb

Met de LuisterBieb-app kunt u altijd en overal genieten van luisterboeken. Er is voor ieder wat wils: of u nu wilt wegdromen bij een goed boek of uw kennis wil bijschaven met een luistercollege op universitair niveau.

Download hier de app voor e-books

De app is verkrijgbaar voor smartphone en tablet.

e-books bij de Online Bibliotheek

VakantieBieb app

atmosferisch

Beschikbaar in de maanden juli en augustus. Zowel voor volwassenen als kinderen. Oòk voor nìet-leden! 

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.