Voor leesclubs

Collectie

Lezen is nóg leuker in een leesclub. Elk lid van de leesclub leest hetzelfde boek. Daarna bespreek je het boek met z'n allen. Je leest meer en je ontmoet nieuwe mensen. Dubbel plezier dus!

Boekentips voor leesclubs

Word lid van een (online) leesclub van Senia

Senia is een landelijke organisatie van leesclubs en muziekluisterclubs. Verspreid over het hele land delen leden in zo’n 1400 clubs hun interesse voor literatuur, filosofie, kunst, geschiedenis en muziek. Senia helpt bij het vinden of oprichten van deze clubs en maakt inspirerende leeswijzers om het gesprek met elkaar te verdiepen. Er zijn ook online leesclubs.

Ga naar Senia

Bespreek samen online een boek op Hebban

Bij Hebban wordt geregeld een boek geselecteerd om met elkaar te bespreken. Je kunt lid worden van deze boekbespreking en met anderen over het boek discussieren.

Heb je zelf al een leesclub? Dan kan je ook de informatie en de gestelde vragen gebruiken binnen je eigen leesclub.

De leesclubs op Hebban

Lees het laatste boekennieuws

Op de website van Boekenkrant vind je het laatste nieuws over boeken en schrijvers.

Lees de laatste nieuwtjes

Elke maand samen een e-book lezen

Een e-book is altijd voor alle leden beschikbaar. Speciaal voor leesclubs licht de online bibliotheek elke maand een e-book uit.

Naar de leesclub van de online Bibliotheek


Uittreksels en recensies

Wil je wat meer research doen? De bibliotheek biedt je gratis online toegang tot duizenden uittreksels, artikelen, recensies en auteursportretten. 

Inge Drewes Lezen en leesclubs

Wil je je leesclub nóg leuker maken? Hoe organiseer je een leesclub? Waar ontmoet je elkaar en hoe bepaal je welk boek jullie gaan lezen? Dit boek is dé gids voor het vormen en leiden van een leesclub.

Naar het boek