Maandag 20 mei zijn onze vestigingen gesloten. We wensen iedereen een fijn Pinksterweekend.

Cultuurcoach Oudewater

Cultuurcoach Oudewater

De cultuurcoach draagt actief bij aan cultuurbevordering binnen de Gemeente Oudewater. Deze functie wordt uitgevoerd door Sara Bekkers, in dienst van Bibliotheek Het Groene Hart. Wil je meer meer weten over de culturele activiteiten, heb je een idee op cultureel gebied of een andere vraag? Neem dan contact op met haar. Dat kan via een e-mail naar sara.bekkers@bibliotheekhgh.nl.

Waarom een cultuurcoach?

Het inzetten van een cultuurcoach heeft tot doel om kennis van en deelname aan cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Daarnaast verbindt de cultuurcoach cultuur met andere onderdelen van de samenleving en ondersteunt hij/zij lokale cultuuraanbieders.

Cultuur draagt bij aan vele vaardigheden, zoals samen werken, creatief denken, presentatievaardigheden, concentreren, bezig zijn met technische vaardigheden en je motoriek. Daarnaast is het beleven van cultuur van groot meerwaarde op het mentale welzijn van een mens.
 

Wat doet de cultuurcoach?

De cultuurcoach speelt een actieve rol bij het bevorderen van cultuur in Oudewater. Zo signaleert de cultuurcoach de behoeftes op het gebied van culturele activiteiten van zowel de inwoners, de gemeente, het onderwijs, verenigingen en andere culturele aanbieders.

Naar aanleiding van deze behoeftes wordt er een actueel activiteitenaanbod opgezet. Er wordt door de cultuurcoach bijgedragen aan het toegankelijk en zichtbaar maken van cultuur voor iedereen in Oudewater.


Projecten en activiteiten

Benieuwd naar de lopende projecten en activiteiten van onze cultuurcoach? We houden je op deze pagina op de hoogte.

Uit de agenda van de Cultuurcoach

Samenwerkingspartners

Cultuurcoach Oudewater werkt binnen de gemeente Oudewater samen met de scholen, Bibliotheek Het Groene Hart, Muziekhuis Oudewater, Oudewater Vitaal, Het Stadsteam, Gemeente Oudewater, Museum de Heksenwaag, Het Touwmuseum, Studio Max Dance, Mirakel en overige culturele instellingen en personen.