Cultuurcoach Oudewater

Cultuurcoach Oudewater

Sinds 2012 is Saskia Wulterkens Cultuurcoach van Oudewater. Zij is in dienst van Bibliotheek Het Groene Hart. Wil je meer meer weten over de culturele activiteiten, heb je een idee op cultureel gebied of een andere vraag? Neem dan contact op met haar. Dat kan telefonisch via 06-18127095 of een e-mail naar saskia.wulterkens@bibliotheekhgh.nl. (werkdagen zijn maandag, woensdag en donderdag).

Waarom een cultuurcoach?

Het inzetten van een cultuurcoach heeft tot doel om kennis van en deelname aan cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Daarnaast verbindt de cultuurcoach cultuur met andere onderdelen van de samenleving en ondersteunt hij/zij lokale cultuuraanbieders.

Cultuur draagt bij aan vele vaardigheden, zoals samen werken, creatief denken, presentatievaardigheden, concentreren, bezig zijn met technische vaardigheden en je motoriek. Daarnaast is het beleven van cultuur van groot meerwaarde op het mentale welzijn van een mens.
 

Wat doet de cultuurcoach?

De cultuurcoach draagt actief bij aan cultuurbevordering binnen Oudewater Zo signaleert de cultuurcoach de behoeftes op het gebied van culturele activiteiten van zowel de inwoners, de gemeente, het onderwijs, verenigingen en andere culturele aanbieders.

Naar aanleiding van deze behoeftes wordt er een actueel activiteitenaanbod opgezet. Er wordt door de cultuurcoach bijgedragen aan het toegankelijk en zichtbaar maken van cultuur voor iedereen in Oudewater.


Projecten en activiteiten

Benieuwd naar de lopende projecten en activiteiten van onze cultuurcoach? We houden je op deze pagina op de hoogte.

Uit de agenda van de Cultuurcoach

Complete agenda cultuurcoach

Samenwerkingspartners

Cultuurcoach Oudewater werkt binnen de gemeente Oudewater samen met de scholen, Bibliotheek Het Groene Hart, Muziekhuis Oudewater, Oudewater Vitaal, Het Stadsteam, Gemeente Oudewater, Museum de Heksenwaag, Het Touwmuseum, Studio Max Dance, Mirakel en overige culturele instellingen en personen.