BoekStart

Heel veel boekjes

In de Bibliotheek vinden we dat leesplezier niet vroeg genoeg kan beginnen. Daarom hebben we een ruime collectie prentenboeken en organiseren we regelmatig leuke (voor)leesactiviteiten. Want voorlezen aan peuters en baby's is niet alleen gezellig, het legt ook de basis voor een leven lang leesplezier en een sterke taalontwikkeling.

Voorlezen en meer

Kom langs bij onze maandelijkse voorleesmomenten, sluit je
aan bij de ouder-kind cafés en ontdek onze uitgebreide collectie prentenboeken. Heb je advies nodig over voorlezen of mediawijsheid bij je kleintje? Onze BoekStartcoach staat voor je klaar tijdens de inloopspreekuren. Kom langs in de Bibliotheek en laat de voorleespret beginnen!

Leesplezier voor de allerkleinsten

In de Bibliotheek organiseren we het hele jaar activiteiten voor de allerkleinsten en hun (groot)ouders. Deel je ervaringen bij het ouder-kind cafe, kom naar een van de voorleesmomentjes of doe inspiratie op tijdens het spreekuur van de Boekstartcoach.

Ouder-kind café

Het ouder-kind café is een gezellige bijeenkomst voor (groot)ouders en hun kinderen en kleinkinderen.

Hier kan je samen lekker spelen, lezen en ontspannen. Met andere (groot)ouders kanl je je ervaringen delen, bespreken je waar je tegenaan loopt, en wissel je tips uit. Elke maand staat in het teken van een ander thema.

Alle momenten

Voorleespret

Geniet elke maand van een gezellig moment samen met je (klein)kind bij Voorleespret. Met voorlezen, liedjes en spelletjes beleef je elke maand een nieuw verhaal.

Na het voorlezen is er gelegenheid voor een speelmoment voor de kinderen en kunnen (groot)ouders/verzorgers nog even napraten.

Alle momenten

Inloopspreekuur

Elke week zit onze BoekStartcoach klaar in verschillende vestigingen om ouders te ondersteunen bij vragen over lezen, voorlezen en media-wijsheid. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste boeken voor je kleintje, het aanpakken van leesproblemen of het navigeren door het digitale landschap, onze coach biedt deskundig advies op maat.

Alle momenten

BoekStart Voorleesapp

Heb jij de gratis BoekStart Voorleesapp al op je telefoon? De app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en voorleestips. Je kunt maandelijks meedoen met de actie MijnVoorleesmoment en zelfs een heuse voorleeswekker zetten die je eraan herinnert voor te lezen! 

Naar de apps

Gratis BoekStart koffer

Vanaf de geboortedag kan je je kleintje al in laten schrijven bij de Bibiotheek. Hij/zij krijgt dan als welkomstcadeau een mooie BoekStart koffer met twee boekjes! (voor kinderen tot twee jaar).

Online inschrijven kan ook. Dan haal je later eenvoudig het pasje en de koffer op tijdens de serviceuren van je Bibliotheek (vergeet niet legitimatie mee te nemen).

Boeken voor 0 tot 4 jaar 📚