Zaterdag 27 april zijn onze vestigingen gesloten. We wensen iedereen een fijne Koningsdag!

Extra voorleesfeesten in januari

Gepubliceerd op: 11 januari 2024 10:10

Van 24 januari t/m 3 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Kom je ook naar één van onze extra voorleesfeesten?

Tijdens de Nationale Voorleesdagen draait het om voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Voorlezen heeft namelijk heel wat voordelen, zoals een positief effect op de woordenschat en het tekstbegrip. Bovendien ontwikkelen kinderen naast hun taalgevoel ook een beter inlevingsvermogen.

Wat merk je ervan in de Bibliotheek?

  • Alle kleintjes van 2 tot 6 jaar die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen een vingerpopje van het vosje uit het prentenboek van het jaar (zolang de voorraad strekt). 
  • Je kunt een kleurplaat meenemen of er één downloaden van de speciale pagina
  • Op onze tafels vind je de mooiste prentenboeken om voor te lezen aan je kinderen. 

Maar we heten je vooral van harte welkom bij één van onze voorleesfeesten! Kijk voor het overzicht en aanmelden op de pagina van de Nationale Voorleesdagen. 

Alles over de Nationale Voorleesdagen

Hoe maak je voorlezen leuk èn leerzaam?

Wil je graag meer uit het voorlezen halen? Lees onze voorleestips op de website. Of laat je inspireren bij het voorleesfeest in Woerden. Onze leesconsulente Mieke leest de kinderen op interactieve wijze voor uit het prentenboek van het jaar. 

Voorleestips

Prentenboek van het jaar


Help! Een verrassing!
van Miriam Bos is gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin het vosje August tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn vriendin Suus.