Basisonderwijs

Samen maken we lezen leuk

Goed kunnen lezen is nodig om mee te kunnen doen in de maatschappij. Jij als leerkracht speelt daarin een belangrijke rol. Wij ondersteunen je graag met leuke en uitdagende gastlessen en workshops voor jou én jouw leerlingen.

Kies hieronder jouw groep en klik op de link.
Je ziet in de webshop direct welke lessen wij aanbieden.

Onderbouw, groep 1,2,3

leesbevordering

Laat je verrassen tijdens de prentenboekenparade of een voorleesfeest. Ga aan de slag met de boekensushi en met vakantielezen. 

Bekijk ons aanbod

Middenbouw, groep 4,5,6

mediawijsheid

Doe een boekensushi en pas creatieve schrijfopdrachten toe bij een boek. Vind jij jouw weg in de Mediajungle en is informatie waar of niet waar? 

Bekijk ons aanbod

Bovenbouw, groep 7,8

Collectie

Ga op safari in de wereld van nepnieuws en vind samen de weg in de Mediajungle. Doe de Boekensushi en ontdek hoe de politiek werkt. 

Bekijk ons aanbod

de Bibliotheek op school

Met de Bibliotheek op school (dBos) werken Bibliotheek Het Groene Hart en jouw school structureel samen om het leesplezier van leerlingen te vergroten. Op school én thuis.

meer over de Bibliotheek op school

  • Educatiepas

    Kom zelfstandig of samen met jouw groep naar de Bibliotheek en leen (extra) leesboeken, informatieve boeken en overige materialen.

    Bestel jouw educatiepas >

  • Nieuwsbrief

    Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? En over leesbevordering en digitale vaardigheden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Educatie 4-12 jaar.

    Meld je aan >

Taalvisite

Heb jij kinderen in de groep met een taalachterstand? Taalvisite biedt een oplossing! Vrijwilligers helpen om de taalachterstand bij kinderen van 2 tot 12 jaar te verkleinen.

Meer over Taalvisite

Ons aanbod in één oogopslag

Ook dit jaar hebben we ons aanbod weer samengevoegd in een overzichtelijke folder. Heb je de folder niet ontvangen? Download hem dan hier alsnog.

Download de folder


Bekijk het volledige aanbod in de webshop.


Heb je vragen?

Onze leesconsulenten helpen je graag. Als leesconsulenten zijn zij de aangewezen personen om al je vragen te beantwoorden. Heb je algemene vragen over bijvoorbeeld de planning van een bibliotheekbezoek, neem dan contact op met educatie@bibliotheekhgh.nl.